Behöver du dränera?

En dränering är något som måste ske då fukt börjat angripa husgrunden och detta är ingenting som är ovanligt. Alla typer av hus har en överhängande risk över sig i att grundvatten eller regnvatten tränger igenom och påverkar huset i fråga. Om man som privatperson börjar misstänka att det är dags för en dränering så kan man gå ner i sin källare och väl där hålla utkik efter några talande ledtrådar.

Om vi börjar här med att man använder sitt luktsinne så ska man här försöka känna om det sprids en unken, lite mögligt doft i rummet. Detta kan vara svårt – källare har per definition en ganska unken luft som det är och om man inte tycker sig känna någon större skillnad så kan man istället använda sig av sina ögon. Ser du exempelvis fuktfläckar på väggar och golv i din källare så är dessa tydliga tecken på att det är dags för en dränering. Vidare kan vi säga att om det börjar lossna färg från väggarna så är även detta en klar indikation på detta. Hur ska man då gå tillväga om dessa faktorer syns i en källare?

Jo, här finns det egentligen bara en sak som gäller; nämligen att kontakta ett lämpligt företag för ändamålet. Det finns sådana i de flesta städer och skillnaden variera ganska kraftigt beroende på var i Sverige man bor. Man kan här säga att det – naturligtvis – handlar om att ju större stad man bor i desto större utbud finns det också och att detta både har för- och nackdelar. Tar vi då Sveriges största stad Stockholm som exempel på hur man ska gå tillväga för att hitta ett företag inom dränering så kan man börja med att söka på ordet på internet.

Jämför offerter mellan företag

Väl där kommer man att upptäcka att utbudet är stort och här gör man bäst i att kontakta så många företag som möjligt – det vill säga; ta in en massa offerter som du därefter kan jämföra. På så sätt kan du direkt sålla ut både de dyraste och de billigaste företagen. Just det; även de billigaste företagen ska du stryka och detta genom att använda logiken. Hur kommer det sig att företag i Bromma erbjuder dig en dränering till hälften av priset mot vad ett företag i exempelvis Nacka gör?

Förmodligen ska de se detta som en stark indikation på att företaget i fråga inte håller måttet och detsamma – fast det omvända – om ett företag plötsligt anser att deras tjänster kostar dubbelt så mycket. Du lägger dig således någonstans i mitten rent prismässigt och här kommer då nästa steg; att se över företagets rykte.

Priserna varierar och beror på marken

Detta är något som du gör enklast genom att kontakta referenser i form av tidigare kunder. Har detta företag utfört en dränering hos en familj i Stockholm – se till att få ett nummer så att du kan ringa denna och höra dig för hur de upplevt arbetet. Det här är lite av A och O då man ska kolla företag; i dagsläget – i och med alla fuskjobb – så måste man se hur de tidigare kunderna upplevt jobb, service och pris från företaget i fråga.

Det som är lite synd rörande en dränering är att det inte finns några exakta nummer att luta sig mot gällande priset; varje hus- och varje husgrund är unik och därför kan man heller inte säga ett pris på rak arm. Måste det sprängas eller är marken av någon annan anledning svårgenomtränglig så kommer detta i slutändan att påverka priset negativt och detsamma om jorden visar sig var lättarbetad – lera exempelvis – och då rent positivt.

Det man kan säga är således att en dränering av huset i Stockholm kräver att man som privatperson tar in många offerter och att man ser till att kontakta tidigare kunder. I övrigt så är det husets status som bestämmer det slutgiltiga priset.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg