Badrumsrenovering Norrköping – rätt väg till drömmen

Badrummet och köket är de två rum som står överst på mångas önskelistor över renoveringsprojekt. Ett snyggt, fräscht och inbjudande badrum sätter tonen för resten av bostaden och dessutom så fyller det idag en avstressande funktion. Hur många gånger per dag får du vara ifred och kunna lägga undan både tankar på jobb, på stress och på allt annat? Badrummet ger en chans till återhämtning.

Ser man dock till en badrumsrenovering i Norrköping så handlar det om ett väldigt komplext projekt där många mindre detaljer måste sammanfogas till en helhet. För en privatperson så kan detta innebära stora problem både vad gäller själva arbetet – var börjar man, vilka steg ska tas och hur gör man? – och sett till framtiden. Det senare förklaras av att badrummet är den plats där många vatten- och fuktskador anmäls och här har det under senare år skett en häpnadsväckande ökning av anmälda sådana. Vilket fått konsekvenser i att försäkringsbolag numera ställer högre krav på både dokumentation och på att en badrumsrenovering är frukten av ett fackmannamässigt jobb. Det gör man också helt rätt i. Varför ska man ersätta slarv och fusk?

Rådet, baserat på allt detta, är att man tar professionell hjälp när man ska renovera badrum i Norrköping och tar det säkra före det osäkra. Det är ett beslut som initialt kostar mer pengar, men som på sikt kan visa sig vara en av de bästa investeringar man gjort.

Hitta rätt företag för en badrumsrenovering i Norrköping

Det man först och främst ska tänka över är hur mycket man kan göra själv. Där handlar det om en balans. Som sagt, en badrumsrenovering i Norrköping är ett komplext projekt och man bör utgå från att man klarar mindre än vad man tror. Samtidigt så är varje sak du själv kan göra värdefull sett till att du sparar in lite pengar. Här kan exempelvis rivning vara en sådan detalj som du kan genomföra utan några professionella händer.

I övrigt så bör du ta ett steg tillbaka och istället kanske fokusera på att spara in pengar genom att söka efter mer prisvärt material – vilket det idag finns en uppsjö av. Väljer du en professionell utförare så kan du använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet med din badrumsrenovering. Dessutom så har många företag fina avtal med leverantörer. Det kan innebära rabatt på exempelvis kakel och andra byggdetaljer som ska användas.

Fördelarna med att välja professionell hjälp är för stora för att ignorera. Drömmer du om ett nytt badrum i Norrköping så är den professionella hjälpen den väg att gå. Du tjänar på det i det långa loppet.

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum

Behöver du dränera?

En dränering är något som måste ske då fukt börjat angripa husgrunden och detta är ingenting som är ovanligt. Alla typer av hus har en överhängande risk över sig i att grundvatten eller regnvatten tränger igenom och påverkar huset i fråga. Om man som privatperson börjar misstänka att det är dags för en dränering så kan man gå ner i sin källare och väl där hålla utkik efter några talande ledtrådar.

Om vi börjar här med att man använder sitt luktsinne så ska man här försöka känna om det sprids en unken, lite mögligt doft i rummet. Detta kan vara svårt – källare har per definition en ganska unken luft som det är och om man inte tycker sig känna någon större skillnad så kan man istället använda sig av sina ögon. Ser du exempelvis fuktfläckar på väggar och golv i din källare så är dessa tydliga tecken på att det är dags för en dränering. Vidare kan vi säga att om det börjar lossna färg från väggarna så är även detta en klar indikation på detta. Hur ska man då gå tillväga om dessa faktorer syns i en källare?

Jo, här finns det egentligen bara en sak som gäller; nämligen att kontakta ett lämpligt företag för ändamålet. Det finns sådana i de flesta städer och skillnaden variera ganska kraftigt beroende på var i Sverige man bor. Man kan här säga att det – naturligtvis – handlar om att ju större stad man bor i desto större utbud finns det också och att detta både har för- och nackdelar. Tar vi då Sveriges största stad Stockholm som exempel på hur man ska gå tillväga för att hitta ett företag inom dränering så kan man börja med att söka på ordet på internet.

Jämför offerter mellan företag

Väl där kommer man att upptäcka att utbudet är stort och här gör man bäst i att kontakta så många företag som möjligt – det vill säga; ta in en massa offerter som du därefter kan jämföra. På så sätt kan du direkt sålla ut både de dyraste och de billigaste företagen. Just det; även de billigaste företagen ska du stryka och detta genom att använda logiken. Hur kommer det sig att företag i Bromma erbjuder dig en dränering till hälften av priset mot vad ett företag i exempelvis Nacka gör?

Förmodligen ska de se detta som en stark indikation på att företaget i fråga inte håller måttet och detsamma – fast det omvända – om ett företag plötsligt anser att deras tjänster kostar dubbelt så mycket. Du lägger dig således någonstans i mitten rent prismässigt och här kommer då nästa steg; att se över företagets rykte.

Priserna varierar och beror på marken

Detta är något som du gör enklast genom att kontakta referenser i form av tidigare kunder. Har detta företag utfört en dränering hos en familj i Stockholm – se till att få ett nummer så att du kan ringa denna och höra dig för hur de upplevt arbetet. Det här är lite av A och O då man ska kolla företag; i dagsläget – i och med alla fuskjobb – så måste man se hur de tidigare kunderna upplevt jobb, service och pris från företaget i fråga.

Det som är lite synd rörande en dränering är att det inte finns några exakta nummer att luta sig mot gällande priset; varje hus- och varje husgrund är unik och därför kan man heller inte säga ett pris på rak arm. Måste det sprängas eller är marken av någon annan anledning svårgenomtränglig så kommer detta i slutändan att påverka priset negativt och detsamma om jorden visar sig var lättarbetad – lera exempelvis – och då rent positivt.

Det man kan säga är således att en dränering av huset i Stockholm kräver att man som privatperson tar in många offerter och att man ser till att kontakta tidigare kunder. I övrigt så är det husets status som bestämmer det slutgiltiga priset.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Snabba hallbyggare bygger i stål

Om du frågar hallbyggare om vilket sätt som är det bästa och snabbaste när du ska bygga en lagerlokal eller industribyggnad kommer de att rekommendera stål.

Stål är ett fantastiskt material och med modern teknik är det dessutom prisvärt. Det går att använda stål till så mycket eftersom det är lätt, starkt och formbart. Att man dessutom kan tillverka det i moduler som svetsas samman på plats gör det enkelt och billigt att transportera.

När du väljer att bygga en industri- eller lagerhall av stål får du en stabil byggnad som kan användas till mycket och är lätt att bygga till. Ur miljösynpunkt är stål ett bra alternativ eftersom det är 100% återvinningsbart och underhållsfritt. Kompletterar du med solceller får du en miljövänlig och energisnål byggnad.

Moderna hallbyggare är med från idé till färdig lokal

Hallbyggare gör det lätt för dig att bygga en lokal. Du kan själv göra en digital bild på hemsidan hos företaget som bygger stålhallar och få en uppskattning av vad det kommer att kosta. När du vet vad du vill ha är det enkelt att utarbeta detaljerna tillsammans med deras projektledare.

Så snart beslutet är fattat går det snabbt att bygga en stålhall eftersom den tillverkas i moduler som sätts samman på plats. Vill du sedan bygga till eller bygga om är det också lätt att komplettera eller riva en flexibel stålkonstruktion. Allt material är av högsta kvalitet och du har tillgång till kompetent personal från det att du börjar planera din hall fram till att den är klar. Läs mer om hallbyggare på den här hemsidan: https://www.actmb.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Tänk på detta vid din takrenovering

Om man som villaägare står inför det faktum att taket – på ett eller annat sätt – börjat gå sönder så är det viktigt att man direkt tar tag i detta. Ett tak som läcker in riskerar nämligen att föra med sig kostsamma vattenskador och av den anledningen så tjänar men på att antingen reparera eller helt byta ut taket i fråga.

Först och främst – ett tak har begränsad livslängd och även om denna är lång (runt tjugo år beroende på material) så krävs det ingrepp med jämna mellanrum för att det ska hålla en god kvalitet och standard. Ett tak är den del av huset som hela tiden utsätts för mest angrepp från naturen i form av regn, snö och sol och speciellt i Sverige – på grund av vårt nordiska klimat – så är vikten av att sköta sitt tak oerhört stor. Hur vet man då att det är dags att genomföra en renovering eller att helt byta ett tak?

Ja, det här kan vara svårt för en lekman och en privatperson och därför kan det vara bättre att betala för professionell hjälp i form av en takläggare även vid besiktningen. Det här kostar inte så mycket pengar och då det gäller tak så är tumregeln alltid att det är bättre att upptäcka eventuella problem på ett tidigt stadium snarare än senare – både sett ut ett ekonomiskt och levnadsmässigt perspektiv.

Det är – helt enkelt – billigare att anlita en takläggare för en besiktning än att genomföra den på egen hand och missa en massa fel som sedan kostar mycket pengar att korrigera. Valet av takläggare är även det viktigt och detta kanske speciellt om man har sitt hus i en större stad där konkurrensen är högre.

Undersök innan du anlitar en takläggare

Menas med detta; bor man i Stockholm så finns det – på gott och ont – fler verksamma takläggare än i mindre stad. Till fördelarna här så kan man säga att priset blir billigare – både för själva undersökningen och för de eventuella korrigeringar och reparationer som kan följa. Nackdelarna här ligger i själva kvaliteten på jobbet man betalar för.

Det är nämligen så att man måste vara lite försiktigare i Stockholm om man ska anlita en hantverkare – takläggare, snickare, rörmokare eller målare spelar ingen roll – och detta för att slippa råka ut för ett fuskjobb. Detta gäller alltså inte själva besiktningen av ditt tak utan om jobbet som följer. Vi anser nämligen att du – om en takläggare upptäcker ett fel – också anlitar en sådan för att korrigera snarare än att göra det själv. Dock – som sagt – så gäller det att inte bli lurad.

Tipset här är att du alltid – och utan undantag – ber om referenser till tidigare kunder. Se även till att ringa dessa och hör dig för innan du skriver på kontraktet. Vidare så tycker vi alltid att du ska begära garanti på jobbet och att denna sträcker sig över minst fem år. Att ta hand om ditt tak kommer att spara dig pengar – förutsatt att du genomför regelbundna kontroller samt anlitar rätt takläggare vid eventuella reparationer.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Takläggaren i Södertälje gör jobbet

Det är inte helt riskfritt att vistas uppe på taket. Behöver något lagas eller åtgärdas, kontakta bara en professionell takläggare som är van vid dessa uppgifter, så blir resultatet bra.

När en takpanna har ramlat ner och ska sättas upp igen, eller när man ska kontrollera om det finns mossa eller rost på taket, kan det kännas obehagligt att själv gå upp på sitt tak. Även om det finns säkerhetsanordningar är man kanske inte så vig och rörlig som förr. Man kan vara för tung, ha dålig balans eller känna av svindel. Det är dumt att ta några risker, när det finns folk som med lätthet svingar sig upp överallt. Googla takläggare Södertälje om du bor där, så får du snabb assistans med ditt takjobb.

Takläggaren gör en proffsbedömning

Det är bra att hålla kollen lite då och då så att taket verkligen håller tätt. Efter vinterns snömassor eller efter häftiga regnväder kan man bli lite fundersam. Taket är ett viktigt skydd för hela huset, och du vill inte att någon fukt smyger sig in. Be en takläggare att komma och kontrollera om du behöver åtgärda något. Då får du en professionell bedömning av takets status.

Takläggaren hjälper dig gärna med nödvändiga reparationer, så att du kan känna dig trygg. Dessutom ser en yrkesperson direkt om du borde göra någon förbättring uppe på taket. Det kan vara något som har lossnat eller rostat, eller att taksäkerheten borde förbättras, stuprör bytas eller någon annan detalj du inte har tänkt på.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Bästa hantverkare i Stockholm

Gillar man att rusta hemma och har kunskaperna som krävs då är det bara att köra på. Men är man inte en sån person finns hantverkare både i Stockholm och resten av landet som gärna hjälper.

När en fläck började visa sig på väggen i hallen kände Lisa oron komma smygande. Hon förstod givetvis vad som hade hänt. Det som oroade var mera hur det såg ut på insidan, bakom tapeterna. För när det visade sig på väggen hade troligtvis läckaget varit ett faktum en längre tid.

Precis som när praktiska saker dök upp tog hon mobilen och ringde till pappa Kent. Han lovade att ringa efter en rörmokare och skulle komma över meddetsamma.

Snabb service av hantverkare i Stockholm

När dörrklockan ringde tog hon för givet att det var pappa men till hennes förvåning stod rörmokaren redan där. Hon visade honom problemet och medan han gjorde mätningar kom Kent.

Det var ett rör som gått sönder men hantverkaren konstaterade att det inte var så illa som hon först trott. Han skulle öppna upp och ta hand om röret som var trasigt. Sedan skulle han ställa dit en fläkt som skulle se till att väggen blev helt torr. Det kändes tryggt att ha en hantverkare som var kunnig, saklig och trygg.

En vecka senare kunde man aldrig ha anat att det varit en vattenskada på hallväggen. Nu såg den precis ut som vanligt med den skillnaden att Lisa hade valt en ny tapet. Det var lika bra då de behövde återställa väggen. Läs mer om hantverkare på denna webbsida: https://www.hantverkarestockholm.biz/

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Ett brandskydd ger trygghet

Tryggheten vi alla vill ha i livet. Helst vill man vara säker på att inget kan hända. Men riktigt så kan man inte få det. Med ett bra brandskydd har man en stor säkerhet att alla tar sig ut levande.

En brand är något som kan drabba vem som helst. Man kan skydda sig mot det, trots det kan den komma. Man ser det framförallt när hösten och vintern börjar komma. Då ser man ständiga påminnelser om att inte glömma att släcka ljusen. För i höstmörkret är det mysigt med tända ljus. Men ljus är också en sak som bidrar till många bränder. Det innebär inte att man aldrig ska använda ljus, för mer eller mindre de flesta saker i ens hem kan börja brinna. Vi lever i en värld med väldigt mycket tekniska saker, det finns alltid en risk att det börjar brinna i dem. Som många vet, en brand sprider sig snabbt. Alldeles för snabbt.

Brandskydd ger er mer tid

Det finns flera anledningar till varför man ska skaffa ett brandskydd, och egentligen säger de sig själva. Ett brandskydd kan rädda liv, det ger en mer tid att kunna ta sig ut. Med tur kan man till och med hinna släcka branden. Har du inget brandskydd idag, då ska du verkligen se till att skaffa det. Kontakta proffsen som hjälper dig med en lösning för just dig. Har du redan ett brandskydd så är det jättebra. Tänk på att beroende på vad man har kan det behöva ses över ibland.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

När behöver man göra en överlåtelsebesiktning?

Ska ni sälja ert hus och behöver ha lite hjälp med att kolla över vilket skick huset är i? Det är viktigt att göra en överlåtelsebesiktning innan man lämnar över huset till någon annan. 

När man planerar att sälja sitt nuvarande hus eller lämna över det till någon annan, då finns det en del saker som man behöver tänka på. Eller man behöver komma ihåg att göra vissa saker kanske man kan säga. För att den som ska köpa eller ta över huset ska veta vilket skick huset är i, så behöver man göra en besiktning av huset, en så kallad överlåtelsebesiktning

Detta görs både av själva byggnaden i sig men även av den närliggande mark runt omkring som har teknisk betydelse för själva huset. Den som säljer gör rätt i att göra en besiktning av huset eftersom denna annars kan få ansvara för eventuella fel i efterhand. 

Vem gör överlåtelsebesiktning av huset?

Det finns egentligen inga krav på att det måste vara en utbildad besiktningsman. Men för att du som säljare ska kunna känna dig säker att besiktningen utförs ordentligt så bör man välja en sådan person som har utbildning. Den som sedan ska köpa eller överta huset gör rätt i att vara med under själva besiktningen. 

Detta för att själv kunna ställa frågor till besiktningsmannen om eventuella fel och så vidare. Radonmätning och fuktmätning är sådana saker som inte ingår i en besiktning av huset. Det får man ordna på annat vis.

Rörmokare i Göteborg först på plats

Stadsbilden präglas av vatten. Havet, älven och kanaler korsar staden. Som rörmokare i Göteborg är man väl medveten om vattnets inneboende krafter och ständiga strävan mot havet.

Som liten är det ju en favoritlek att dämma upp vatten och gräva kanaler i sanden. Vad man tidigt upptäcker är hur vattnet alltid hittar en väg runt en fördämning eller genom sand och stenar. Vatten drar med sig allt och söker sig alltid nedåt. Ett stort vattenfall som Niagara är så fascinerande att se för vattnet har sin väg som det runnit i tusentals år. Människor och bebyggelse har anpassat sig och stannat på respektfullt avstånd. Att sedan försöka tämja vatten att gå i ledningar som vi människor bestämt kräver också stor respekt. Vatten som läcker ur ett rör i badrummet är fasansfullt. Det hittar nya förbjudna vägar och förstör allt i sin väg. För att hitta sätt att hålla det kraftfulla vattnet där vi vill ha det är det viktigt att anlita yrkesmässig hjälp och det finns erfarna skickliga rörmokare i Göteborg.

Att börja rätt med en rörmokare gör riskerna mindre

Rören är skelettet i en byggnad och därför är rörmokare ofta tidigt på plats på alla byggen för att göra grundjobbet. Rör måste dras så att de går att nå men de skall ändå inte störa byggnadens funktion och skönhet. En rörmokare är därför inte alltid bara hantverkare utan kan också vara delaktig i projekteringen av större byggnader för att bidra med sin yrkesskicklighet och erfarenhet.

Billigare att slipa om trägolven än att lägga in nya

Släng inte ut era gamla trägolv utan slipa om dem i stället. Det är mycket billigare än att lägga in nya golv och är dessutom bättre för miljön. Men glöm inte bort att nyttja rot-avdraget.

Golvet är den yta i ett rum som slits mest, vilket inte är så konstigt. Ett trist och gulnat trägolv kan också förta känslan av ett rum. Många drar sig för att slipa om golvet eftersom de tror att det är bökigt och kostsamt. Men väljer man att anlita en professionell golvslipningsfirma kan man få golvet både slipat och efterbehandlat på en dag, om det inte är alldeles för stort. Det enda man behöver göra är att tömma rummet på möbler så att golvytan blir fri. Tack vare rot-avdraget är det heller inte särskilt dyrt att anlita en golvslipningsfirma.

Dammfri golvslipning

Vill man boka en golvslipning i Täby eller övriga Storstockholm finns det flera bra företag att välja mellan. De flesta av dem använder sig också av dammfri golvslipning, vilket gör att man slipper jobbigt slipdamm i övriga delar av bostaden. Dock kan prissättningen variera mellan olika firmor och det kan därför vara bra att ta in fler än en offert för att sedan jämföra priser. Be att få offerten specificerad så att man ser vad de olika momenten kostar var för sig. Ibland kan det även vara bra att be om referenser och även att kolla upp dessa. Skriv sedan ett ordentligt avtal med den valda gorlvslipningsfirman, innan arbetet påbörjas.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering