Lera upp till knäna

Nu är det här igen, årstiden då hela uppfarten förvandlas till lera. Att parkera bilen där är omöjligt, den hade sjunkit ner och fastnat ordentligt. Hur blir vi kvitt denna lera för gott?

Sverige, älskade Sverige. Kan du vara snäll och inte bjuda på en typisk “Sverige-sommar’’ i år? Uppfarten klarar inte av det, den har knappt hunnit torka upp sen våren. Suck, det är helt omöjligt att kunna använda sin mark när allt är en enda stor lera. Kanske ska man ta tag i det nu, lägga sten där så man blir kvitt leran en gång för alla. I en redan stressig vardag är det svårt att hinna med att få jobbet gjort. Dessutom är man spyless på uppfarten och vill helst inte se den förrän stenen är ditlagd.

Snabbt och smidigt jobb

Stensättare är svaret på problemet. De kommer hem och lägger upp stenen så som ni önskar. Äntligen är ni på rätt väg. Ni har bestämt er för stenplattor som ska läggas, det är snyggt och stilrent. En stensättare i Karlstad kommer hem till er och sköter jobbet. Det är skönt att man kan få ett fast pris på arbetet så man vet vad man har att vänta sig. Ju mer mark desto mer rabatt får man hos de flesta. Många av dem kostar mellan 400-700 kronor i timmen om man föredrar att betala det så. Tack vare dem slipper ni den leriga uppfarten. Svensk sommar – vi är nu redo för dig. Men snälla kom med lite sol ändå.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

God kvalitet på inomhusluften

Luften är minst sagt viktig för oss alla, så vi kan utföra ett bra jobb och arbeta i ett högt tempo utan att må dåligt. Därför bör inomhusluften också vara nästan lika bra som luften är där ute.

I arbetet kan man inte bara lämna sin plats för att gå ut och ta luft. Det är inte heller hållbart att behöva gå ut för att få frisk luft. Vare sig det är i hemmet, på arbetet eller sjukhuset behöver man ha tillgång till bra luft. Det får alla att må bättre och man klarar av dagens höga tempo betydligt bättre.

Dålig luft kan innebära att man mår dåligt, och huvudvärk och trötthet är två av biverkningarna med dålig luft. För att kolla så ni har tillgång till bra luft kan ni behöva göra en OVK-besiktning. Då går man igenom allt och gör även en Ventkontroll. Man ser även över helhetslösningen om den på något vis behövs ändras till det bättre.

Hur ofta behöver man besikta?

En OVK-besiktning bör göras med jämna mellanrum. Man ska enligt lag utföra dem. Beroende på vilken typ av byggnad det är kan det handla om vart tredje eller vart sjätte år. För byggnader som förskolor, vårdlokaler, och andra liknande byggnader gäller vart tredje år. Kontorsbyggnader och liknande kan räkna med vart sjätte. Men det beror även på vilka typer av ventilation man har. Det finns en hel del olika system man kan använda sig av. En del behöver ses över oftare än andra.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

En enkel renovering med lackering

När köket börjar se mer än lovligt sjaskigt ut funderar många på en helrenovering. Är skåpen fortfarande funktionella är det dock ett vettigt alternativ att istället lackera luckorna.

Våra kök är utrymmen vi älskar att renovera och pyssla om. Inget konstigt med det. Vi tillbringar mycket tid i köket och det är alldeles självklart att det då ska vara både funktionellt och mysigt. Slitna, bleknade och trasiga köksluckor bidrar inte med något positivt alls. Många gånger är det ändå en alldeles för drastisk åtgärd att slänga ut hela inredningen.

Fungerar dina köksskåp? Är dina vitvaror i fin form även de? Kakel och målning som du trivs med? Då kan man lugnt säga att det finns bättre alternativ.

Beaktar vi miljöaspekten är det katastrofalt dåligt att slänga ut fullt fungerande skåp för att luckorna är slitna. Det finns ju färg!

Konkurrens och marknadsvärde i större städer

Du renoverar och fixar inte bara för dig själv idag. I framtiden kanske du väljer att sälja din bostad på en tuff marknad. Det finns tusentals hem i exempelvis Stockholm och varför skulle en köpare välja att köpa just din lägenhet? Faktiskt så kan en del av framgången vissa har handla om en väl utförd lackering av köksluckor i Stockholm.

Att lackerna köksluckorna visar på både omsorg om miljön och om din bostads utseende och funktion. Du får luckor som ser helt nya ut till en bråkdel av nypriset. Du får dessutom ett otroligt fräscht kök på köpet och bonuspoäng för ett hållbart beteende.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Träd kan sänka energiförbrukningen

Träd som skuggar uteplatsen eller trädgrenar som skrapar mot husets tak när det blåser. Träd är vackra men ibland kan man tyvärr behöva ta ner dem. Men det gäller att det sker på rätt sätt.

Det tar många år för ett träd att växa sig stort så det gäller att man är säker på sin sak innan man plockar fram motorsågen. Träd har också många praktiska funktioner och kanske var det därför de en gång i tiden planterades? Förutom att de ger behaglig skugga skyddar de huset mot väder och vind och har positiv inverkan på inomhusklimatet. Ofta hjälper de till att sänka uppvärmningskostnaderna och håller även huset svalare på sommaren. Vissa träd kan även ha en dränerande effekt och motverka översvämningar. Träd är också bra för miljön och renar luften, men är även en viktig boplats för både fåglar och insekter.

Ta hjälp av en arborist vid trädfällningen

Man får fälla träd själv men det kan tyvärr bli väldigt kostsamt om något går fel och trädet exempelvis faller över en elledning. Därför väljer många att anlita en duktig arborist. Vill man ha hjälp med trädfällning i Göteborg finns det flera kunniga arborister att vända sig till. Men priserna kan variera mellan olika aktörer och därför kan det vara bra att först be om ett kostnadsförslag och jämföra priser. Förutom trädfällning brukar man även kunna få hjälp med bortforsling av trädet eller få det sågat till ved. Många erbjuder även stubbfräsning men givetvis även trädvård och återplantering.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Solskydd och markiser

Solen längtar vi alla till. Men handen på hjärtat, hur skönt är det när det lyser in genom fönstret och det blir mer eller mindre omöjligt att se vad som finns på skärmen på datorn eller på din TV?

Hör du till de människor som är mer eller mindre solberoende? När de första solstrålarna tittar fram bakom molnen lyser de inte bara upp din värld utan hela dig. Livet känns meningsfullt och du vill verkligen insupa varenda liten stråle i hela kroppen. Men innan du vet ordet av har det blivit för mycket av det goda och du längtar in i skuggan igen, eller får en omedelbar impuls att dra för gardinerna. Att kunna välja på mängden sol kontra skydd mot sol är en klar fördel. Det finns väl inget bättre än att få ha ett eget val?

Alla dessa val

Lika underbart som det är att kunna välja själv och känna sig fri är baksidan av myntet att det finns så mycket att välja på. Ibland är utbudet nästan oöverstigligt. Det finns persienner, gardiner, markiser, fönsterfilm, och din situation kanske kräver både skydd på utsidan och insidan.

För att skugga insidan kan du använda olika former av gardiner såsom rullgardin, plisségardin panelgardin eller lamellgardiner. Du kan även använda speciella mörkläggningsgardiner. Vill du inte använda något av detta fungerar det att bygga ett takfönster. Då är ju skyddet på plats hela tiden och man skyddas automatiskt mot sol. På utsidan kan du låta montera upp markiser och balkongskydd. Eller använda parasoller. Läs mer om markiser på denna hemsida: https://www.markisersollentuna.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Många fördelar med att investera i ett nytt trägolv

Trä är ett golvmaterial som är både vackert och hållbart, och som går att slipa när det blir slitet. Trägolv finns också i många olika utföranden vilket gör att det passar nästan överallt.

I Sverige har vi en lång tradition av golv gjorda av trä och troligtvis beror det på vår stora tillgång på skog. Men trägolv är också vackra och ger ofta ett mjukt och ombonat intryck. Samtidigt är de också sköna att gå på, till skillnad från många andra golvmaterial. En annan stor fördel är att det också är lätt att fräscha upp ett slitet trägolv genom att slipa det och det blir precis som nytt igen. Det innebär att trä också är ett hållbart golvmaterial som är bra för miljön. Att satsa på att lägga in trägolv i stället för andra material, är därför en bra investering på många olika sätt.

Nyttja rot-avdraget och anlita en erfaren golvläggare

Trä är ett levande material och det krävs en bra golvläggare i Göteborg för att lägga ett trägolv. Materialet påverkas nämligen av de olika årstidernas luftfuktighet och krymper och sväller om vartannat. Därför måste man lämna plats för träets olika rörelser då man lägger det. Funderar man på att lägga in ett trägolv kan det vara bra att först vända sig till ett par olika golvläggare och be om ett kostnadsförslag. Tack vare rot-avdraget är det inte särskilt dyrt att anlita en golvläggare. Fast det är viktigt att också titta på erfarenhet och referenser.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Starka och hållbara golv i Stockholm

Är du ansvarig för någon av Stockholms alla industrier och behöver ordna ett nytt golv? Här kommer tips som du kan tänka på när du letar efter ett tåligt och hållbart golv till dina lokaler.

Det finns hållbara golv och så finns det tuffa industrigolv, ett slags golv som verkligen ska kunna tåla stort slitage och diverse vätskor som kan råka hamna på golvet. Men det kan även röra sig om andra utmaningar som att maskiner ska köras på golvet och att temperaturerna kan vara mycket låga eller mycket höga. Kanske kan det till och med hända att eld kan slå ut på golvet. Med andra ord en hel del som ska begrundas när du ska planera vilket golv du vill ha.

Samma ytor med olika förutsättningar

När du ska välja ett industrigolv i Stockholm kan det verka ganska lätt. Du vill ha ett tåligt golv som är lätt att rengöra. Men eftersom industrier har stora lokaler med ibland flera olika funktioner i samma rum, så kan det sätta oanade påfrestningar på golvet. I ena änden kan det vara vått och kallt. Medan det i den andra änden kan vara mycket varmt, med slitage av maskiner samt hård belastning. Till och med de mycket tuffa betonggolven kan vara opassande och då kan du få tänka till lite extra. Finns det inget golv som passar över hela ytan så går det att dela golvet eller att infatta något annat golv på ett eller flera partier.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg