Om oss

Vi som arbetar med den här sidan har samtliga rötterna i byggbranschen. Vissa av oss som snickare, andra som elektriker och installatörer och några har jobbat med plattsättning, takläggning och som rörmokare. Vi har därför bilden klar för oss gällande hur ett projekt – oavsett vilket – ska hanteras och på bästa sätt tas från start till mål.

Den kunskapen vill vi förmedla vidare. Vi vill ge goda råd, fakta och idéer till dig som läsare: du ska läsa en av våra texter och genom detta känna dig mer redo att hugga in på det byggprojekt du planerat. Svensken bygger mer än någonsin tidigare och renoveringen har blivit lite av var mans sak. Det är naturligtvis glädjande, men det finns även vissa tydliga nackdelar. Att bygga kräver kunskap och det finns alltid regler att förhålla sig till. Om man inte vet hur man ska gå tillväga så blir både kostnad och tiden lidande.

Det senare är väl så viktigt. Har du planerat att renovera hemma så bör du vara på det klara med att tiden lätt kan skena iväg. Det du till en början tänkt dig skulle vara ett projekt på någon vecka kan i slutändan lätt handla om månader. Något som sliter både på det mentala och på familjelivet. Det är inte roligt att leva i ett byggkaos. Därför kommer vi även att trycka på vikten av att överväga professionell hjälp i samband med byggen och renoveringar.

Det är inget svaghetstecken att – åtminstone i någon mån – ta professionell hjälp. Tvärtom: det är ett tecken på sunt förnuft och på ansvarskänsla. Det som kostar rent initialt kan visa sig vara en rejäl investering i framtiden. Vi vill lära dig att hitta en balans i vad du kan göra på egen hand, och vad du kanske bör ta hjälp med.

Välkommen till en sida om bygg-, energi och teknikfrågor!