Billigare att slipa om trägolven än att lägga in nya

Släng inte ut era gamla trägolv utan slipa om dem i stället. Det är mycket billigare än att lägga in nya golv och är dessutom bättre för miljön. Men glöm inte bort att nyttja rot-avdraget.

Golvet är den yta i ett rum som slits mest, vilket inte är så konstigt. Ett trist och gulnat trägolv kan också förta känslan av ett rum. Många drar sig för att slipa om golvet eftersom de tror att det är bökigt och kostsamt. Men väljer man att anlita en professionell golvslipningsfirma kan man få golvet både slipat och efterbehandlat på en dag, om det inte är alldeles för stort. Det enda man behöver göra är att tömma rummet på möbler så att golvytan blir fri. Tack vare rot-avdraget är det heller inte särskilt dyrt att anlita en golvslipningsfirma.

Dammfri golvslipning

Vill man boka en golvslipning i Täby eller övriga Storstockholm finns det flera bra företag att välja mellan. De flesta av dem använder sig också av dammfri golvslipning, vilket gör att man slipper jobbigt slipdamm i övriga delar av bostaden. Dock kan prissättningen variera mellan olika firmor och det kan därför vara bra att ta in fler än en offert för att sedan jämföra priser. Be att få offerten specificerad så att man ser vad de olika momenten kostar var för sig. Ibland kan det även vara bra att be om referenser och även att kolla upp dessa. Skriv sedan ett ordentligt avtal med den valda gorlvslipningsfirman, innan arbetet påbörjas.