Solskydd och markiser

Solen längtar vi alla till. Men handen på hjärtat, hur skönt är det när det lyser in genom fönstret och det blir mer eller mindre omöjligt att se vad som finns på skärmen på datorn eller på din TV?

Hör du till de människor som är mer eller mindre solberoende? När de första solstrålarna tittar fram bakom molnen lyser de inte bara upp din värld utan hela dig. Livet känns meningsfullt och du vill verkligen insupa varenda liten stråle i hela kroppen. Men innan du vet ordet av har det blivit för mycket av det goda och du längtar in i skuggan igen, eller får en omedelbar impuls att dra för gardinerna. Att kunna välja på mängden sol kontra skydd mot sol är en klar fördel. Det finns väl inget bättre än att få ha ett eget val?

Alla dessa val

Lika underbart som det är att kunna välja själv och känna sig fri är baksidan av myntet att det finns så mycket att välja på. Ibland är utbudet nästan oöverstigligt. Det finns persienner, gardiner, markiser, fönsterfilm, och din situation kanske kräver både skydd på utsidan och insidan.

För att skugga insidan kan du använda olika former av gardiner såsom rullgardin, plisségardin panelgardin eller lamellgardiner. Du kan även använda speciella mörkläggningsgardiner. Vill du inte använda något av detta fungerar det att bygga ett takfönster. Då är ju skyddet på plats hela tiden och man skyddas automatiskt mot sol. På utsidan kan du låta montera upp markiser och balkongskydd. Eller använda parasoller. Läs mer om markiser på denna hemsida: https://www.markisersollentuna.se/