Träd kan sänka energiförbrukningen

Träd som skuggar uteplatsen eller trädgrenar som skrapar mot husets tak när det blåser. Träd är vackra men ibland kan man tyvärr behöva ta ner dem. Men det gäller att det sker på rätt sätt.

Det tar många år för ett träd att växa sig stort så det gäller att man är säker på sin sak innan man plockar fram motorsågen. Träd har också många praktiska funktioner och kanske var det därför de en gång i tiden planterades? Förutom att de ger behaglig skugga skyddar de huset mot väder och vind och har positiv inverkan på inomhusklimatet. Ofta hjälper de till att sänka uppvärmningskostnaderna och håller även huset svalare på sommaren. Vissa träd kan även ha en dränerande effekt och motverka översvämningar. Träd är också bra för miljön och renar luften, men är även en viktig boplats för både fåglar och insekter.

Ta hjälp av en arborist vid trädfällningen

Man får fälla träd själv men det kan tyvärr bli väldigt kostsamt om något går fel och trädet exempelvis faller över en elledning. Därför väljer många att anlita en duktig arborist. Vill man ha hjälp med trädfällning i Göteborg finns det flera kunniga arborister att vända sig till. Men priserna kan variera mellan olika aktörer och därför kan det vara bra att först be om ett kostnadsförslag och jämföra priser. Förutom trädfällning brukar man även kunna få hjälp med bortforsling av trädet eller få det sågat till ved. Många erbjuder även stubbfräsning men givetvis även trädvård och återplantering.