Många fördelar med att investera i ett nytt trägolv

Trä är ett golvmaterial som är både vackert och hållbart, och som går att slipa när det blir slitet. Trägolv finns också i många olika utföranden vilket gör att det passar nästan överallt.

I Sverige har vi en lång tradition av golv gjorda av trä och troligtvis beror det på vår stora tillgång på skog. Men trägolv är också vackra och ger ofta ett mjukt och ombonat intryck. Samtidigt är de också sköna att gå på, till skillnad från många andra golvmaterial. En annan stor fördel är att det också är lätt att fräscha upp ett slitet trägolv genom att slipa det och det blir precis som nytt igen. Det innebär att trä också är ett hållbart golvmaterial som är bra för miljön. Att satsa på att lägga in trägolv i stället för andra material, är därför en bra investering på många olika sätt.

Nyttja rot-avdraget och anlita en erfaren golvläggare

Trä är ett levande material och det krävs en bra golvläggare i Göteborg för att lägga ett trägolv. Materialet påverkas nämligen av de olika årstidernas luftfuktighet och krymper och sväller om vartannat. Därför måste man lämna plats för träets olika rörelser då man lägger det. Funderar man på att lägga in ett trägolv kan det vara bra att först vända sig till ett par olika golvläggare och be om ett kostnadsförslag. Tack vare rot-avdraget är det inte särskilt dyrt att anlita en golvläggare. Fast det är viktigt att också titta på erfarenhet och referenser.